Abel debuteert met Drentse verhaolenbundel

Abel Darwinkel is vooral bekend van zijn publicaties over de Drentse taal. Zo schreef hij een boekje over Drentse plaatsnamen met de titel Op stee, een boekje over de  Drentse telwoorden  met de titel 10, Drents telwoordenboek en vorig jaar september kwam zijn studie over Drentse verkleinwoorden uit.

Darwinkel schrijft al jaren in het Drents. In het verleden zijn er verhalen van zijn hand gepubliceerd in kranten, verzamelbundels en in de tijdschriften Maandewark en Zinnig, maar een eigen bundel ontbrak nog. Met deze bundel Noord-Drentse verhalen maakt hij zijn debuut.

Abel schrijft in prachtig Noordenvelds, de taal van de plaats Norg in de Kop van Drenthe. De onderwerpen waar hij over schrijft variëren sterk. Voetbal, knikkeren, kroegbezoek en het gezinsleven komen aan de orde, maar ook de eerste schreden van een puber op het liefdespad en de ervaringen van een vader met jonge kinderen. Het langste verhaal van de bundel gaat over een jonge, Drentse boer die beschuldigd wordt van verkrachting.

Het boek telt 27 verhalen en 140 bladzijden en is verkrijgbaar voor de prijs van € 12,50 bij de Drentse boekhandel of door een mailtje te sturen aan de schrijver: abeldarre@gmail.com

ISBN 978-90-8829979-0-3