Welkom op de site van Abel Darwinkel.

Abel Darwinkel is tekstschrijver, redacteur en presentator bij Taal & Tekst. Zoekt u iemand die een pakkende tekst kan schrijven, een middag aan elkaar kan praten, of uw club of vereniging een gezellige avond kan bezorgen? Neem dan contact op via abeldarre@gmail.com of bel 0516-850677.

Abel schrijft verhalen in het Drents en het Nederlands en leest regelmatig voor uit eigen werk. Ruim vijftien jaar heeft hij gewerkt als streektaalfunctionaris bij het Huus van de Taol in Beilen. In die functie schreef hij enkele boeken over de Drentse taal en presenteerde hij het streektaalprogramma Jasbuus vol Drents op TV Drenthe. In 2014 was hij met Strunen in de Taoltuun genomineerd voor de Dagblad van het Noorden-streektaolprijs. kleineprinsHij vertaalde de Franse klassieker ‘Le petit Prince’ van Antoine de Saint-Exupéry in het Noord-Drents en geeft lezingen over de vertaling.
Abel Darwinkel won in 2012 een aflevering van het populaire tv-programma Met het Mes op Tafel en in 2018 drie afleveringen van het programma De Tafel van Taal. Hij houdt van kwissen en presenteert en organiseert die ook zelf. Bent u op zoek naar iemand die uw club of vereniging een volledig verzorgde, gezellige avond kan bezorgen? Dan bent u bij Abel Darwinkel aan het goede adres. U kunt bijvoorbeeld denken aan een Drentse kwis, een voetbalkwis, een schaatskwis, een sportkwis of een politieke kwis. Ook specifieke wensen zijn bespreekbaar.

Voor meer informatie kijkt u in het menu bij mogelijkheden of kunt u contact opnemen per mail: abeldarre@gmail.com, telefoon: 0516-850677 of via facebook.